BDP'nin Kürdistan İfadesi Bütçe Kitapçığı'ndan Çıkarıldı

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile Bütçe Kitapçığı'nın birinci bölümündeki "Kürdistan" ifadesi çıkarıldı.

BDP'nin Kürdistan İfadesi Bütçe Kitapçığı'ndan Çıkarıldı
 Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile Bütçe Kitapçığı'nın birinci bölümündeki "Kürdistan" ifadesi çıkarıldı. Oylama yapılırken BDP'li vekiller Meclis Başkanlık kürsüsünü sardı.

AK PARTİ: ANAYASA'YA AYKIRI

AK Parti yönetimi, BDP milletvekillerinin muhalefet şerhinde Türkiye'nin doğu-güneydoğu bölgesinin "Türkiye Kürdistanı", "Kürdistan" olarak ifade edildiği ve Abdullah Öcalan'la ilgili "Kürt halk önderi Sayın Öcalan" denildiği bölümlerin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

USUL TARTIŞMASI AÇILDI

AK Parti, Genel Kurul'da usul tartışması açtırdı. AK Parti'nin önerisi kabul edildi ve Meclis tarihinde ilk kez muhalefet şerhi nedeniyle Bütçe Tasarısı'nın bir cildi geri çekilerek görüşmelerin sonuna kadar Anayasa'ya uygun yeni bir metin basılacak.

"HEPİMİZ BU KÜRSÜDE YEMİN ETTİK"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, BDP'lilerin şerhine itiraz ederken "Hepimiz bu kürsüde yemin ettik. Bütün eylemlerimiz öncelikle bu yeminin ruhuna sadakat göstermelidir. TBMM'nin bütün işlemlerinde Anayasa'ya uygunluk oluşması gerekmektedir. BDP'nin metninde Anayasa'ya çok açık bir aykırılık söz konusudur. Çözüm iradesini ortaya koyuyoruz. Ancak bu irademiz, ülkenin bölünmesi, parçalanmasına malzeme olarak konulmamıştır." dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER