'Seçim zamanı gelip sonra kaybolan partilere benzemeyiz'

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, “Biz seçim zamanı gelip sonra ortadan kaybolan partilere benzemeyiz. Sizi yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra iş makinelerimiz buradan çıkmayacak” dedi.

'Seçim zamanı gelip sonra kaybolan partilere benzemeyiz'
 "Özyönetimle Özgür Kimliğe" sloganıyla seçim kampanyası yürüten BDP ilçe ilçe dolaşarak halkla bir araya geliyor. BDP'nin Salı günkü adresi ise Çüngüş ve Çermik ilçeleriydi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, Çüngüş'teki miting de halka seslendi. Daha sonra Çermik'in Pettekkaya köyünde kadınlar tarafından karşılanan Kışanak,  spor sahasının betonunu dökerek ilk çalışmasını yapmış oldu.

Kışanak, BDP Amed İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz ve BDP PM Üyesi Abdullah Kaya ile birlikte Çüngüş'e geldi. Çüngüş Belediyesi İlçe eş başkan adayları tarafından konvoyla karşılanan adaylar Çüngüş meydanındaki miting alanında coşkulu kitleyle karşılandı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, "Biz buraya miting yapmak için değil, seçim sürecinde yaptığınız çalışmalardan ötürü sizlere teşekkür etmeye geldik" dedi.

30 Mart akşamına kadar bu coşkuyu, heyecanı korumalarını isteyen Kışanak, şöyle konuştu:  "Herkesin iradesi kendi elindedir. İradenizi kimseye rehin olarak vermeyin. Kimsenin sizin yerinize oy kullanmasına izin vermeyin. Bizim gönlümüzden geçen BDP'ye oy vermenizdir. Çünkü BDP kadınların, çocukların, esnafın, gençlerin yani sizin partinizdir. Birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yoktur." 

Seçim kampanyası sürecinde Çüngüş'e 4. kez geldiğini hatırlatan Kışanak, 31 Mart sabahı kazandıkları zaferi kutlamak için Çüngüş'e geleceklerini söyleyerek, "Biz seçim zamanı gelip sonra ortadan kaybolan partilere benzemeyiz. Sizi yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra iş makinelerimiz buradan çıkmayacak" diye konuştu.

"Biz geçmişi arkamızda bırakıp Çüngüş'ün çıkarlarını düşünmek istiyoruz" diyen Kışanak, "Elinizi vicdanınıza koyup, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini düşünerek oy kullanın" iadelerini kullandı.

CHP ve AKP'nin adaylarına seslenen Kışanak, "Biz hesabımızı yaptık, çalışmalarımızı tamamladık. Çüngüş'te BDP kazanacak. Onun için emeğiniz boşa gitmesin. Gelin el ele verip, katkı sunarak, Çüngüş için ne gerekiyorsa onu yapalım. Bizim için siyasi partiler değil Çüngüş halkının huzuru, mutluluğu önemlidir" şeklinde konuştu.

Çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı Çüngüş'ün örnek bir yer olduğunu söyleyen Kışanak, amaçlarının Çüngüş'ün renklerini, farklı kültürlerini kardeşçe bir arada yaşatmak ve hepsine hizmet etmek olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER