Çözüm trafiği hızlanacak

KCK'nın "çekilmeyi durdurduk" açıklamasının ardından süreç hızlandı. Devletin zirvesinin bugün bir araya gelip 'demokratik paketi' ele alması bekleniyor.

Çözüm trafiği hızlanacak
KCK’nın, mayıs ayında başlayan sınır dışına çekilmeyi durdurduğuna ilişkin açıklamasının ardından süreç hızlandı. Devletin zirvesi dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konut’ta gerçekleşen güvenlik toplantısına; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Toplantıda Suriye ’de yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Süreç tartışılacak

Dün gerçekleştirilen toplantının ardından bugün de Başbakanlık’ta ‘çözüm süreci’nin ele alınacağı bir başka toplantı yapılacak. Toplantıda KCK’nın hafta başında yaptığı açıklamanın ardından sürecin geldiği son noktanın masaya yatırılması bekleniyor. BDP ’nin İmralı ile görüşme talepleri ve bundan sonra izlenecek yol haritası üzerinde tartışılacağı konuşuluyor. Toplantıda, ‘Demokratikleşme Paketi’nin de ele alınması bekleniyor.

İmralı trafiği hareketleniyor

Geri çekilmenin durdurulmasının ardından gözler, daha önce yaşanan kriz dönemlerinde devreye girerek örgüte yol gösteren Öcalan’a çevrildi. Önümüzdeki günlerde İmralı trafiğinin hızlanabileceği belirtiliyor. Geçen hafta adaya gitmek için yaptığı başvuruya izin bekleyen BDP, dün de hükümet yetkililerini telefonla arayarak talebi yineledi. Adalet Bakanlığı’nın ilk olarak kardeşi Mehmet Öcalan’ın adaya gitmesine izin vereceği, ardından devlet heyetinin Öcalan’la bir görüşme yapacağı ve son olarak da BDP heyetine izin verileceği bilgisi kulislere yansıdı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken dün TBMM’de yaptığı açıklamada, “Ya Başbakan’ın partimizle artık birebir bu görüşmeleri yapacak şekilde bir karar vermesi ya da partimizle görüşmeye gelen heyetlere bir yetki ve inisiyatif vermesi gerekir. AKP hükümetinin bir an önce bu adımları atması gerektiği çağrısını yinelemek istiyoruz” diye konuştu.

RADİKAL

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER