Paketten 'Lolipop, Gofret ve Şekîrê Kulo Kulo' Çıktı

Paketten 'Lolipop, Gofret ve Şekîrê Kulo Kulo' Çıktı

Paketten 'Lolipop, Gofret ve Şekîrê Kulo Kulo' Çıktı
Dişilinar (Zivzik) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından, Şirvan ilçesine bağlı Dişilinar (Zivzik) köyünde düzenlenen 2. Zivzik Nar Şöleninde konuşan Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,'Kürt sorunun çözümü ve kalıcı barış in devam eden süreç kapsamında açıklanan pakettin halkın taleplerini karşılamadığını ve halkın büyük beklentilere sokulduğu ancak paketten Lolipop, Gosfret ve Şekîrê Kulo Kulo çıktığını' söyledi.

Dişilinar (Zivzik) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından, Şirvan ilçesine bağlı Dişilinar (Zivzik) köyünde düzenlenen 2. Zivzik Nar Şöleni Zivzik Köyüne bağlı Simxur mezrasında bulunan nar bahçeleri arasında düzenledi.

Düzenlenen şölene Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bdp PM Üyesi İzzet Belge, Bdp İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Şirvan ve bağlı köylere ait çok sayıda dernek, köy muhtarları, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra ararlında Türkiye'nin çeşitli illerde yaşayan Şirvanlılarında bulunduğu bini aşkın vatandaş katıldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'da Şölen yaptığı konuşmada, bu ülkede yaşayan halkların taleplerinin her halkın kendi dili, kültürü, inancı ve yaşam tarzların özgür ve eşit bir biçimde yaşamak ve bu hakların yasal güvenceye kavuşturulması odlunu ifade ederek, Kürt halkının artık kendi dili, kültür ve değerleri ile eşit, özgür ve demokratik bir ortamda yaşamak istediğini bunun için kimseden bu hakları kendisine bağış etmesi gibi bir isteğinin olmadığını zaten artık Kürtlerin bu haklarını meşru bir şekilde kullandığını ve bundan sonrada kullanacağını söyledi

Tan, söyle devam etti, 'Başbakanın son birkaç aydır halk durun, sabır edin, her şeyin bir günde çözümünün mümkün olmadığını söylediğini, ancak kardeş bir dakika nereye kadar sabır etmemiz gerekir? Kürt halkının yüz yıldır sabır ettiğini, Artık ne zaman kadar sabır etmemizi istiyorsun? 1 yıl mı, 2 yıl mı, 5-10-15 yıl mı, sabır nereye kadar sabır, paket, paket, paket deyip paketi kamyon yaptı ancak, halkı büyük ümitlere sokulmasına rağmen belki bu kez iyi sorunları çözümü için iyi bir demokratikleşme adımı atılır beklentilerinin hepsinin boş çıtı ve paketten çıka çıka 'Lolipop, Gosfret ve Şekîrê Kulo Kulo' çıktığını ve ardından seçimleri bekleyin dedğini, ancak bu ülkede her yıl bir seçim olduğunu bu nedenle artık onlar ne yaparsa yapsın mühim olan Kürt halkının ittifakı ve birliği ve taleplerini hayat geçirmek olduğunu' söyledi.

Yapılan konuşmaları ardından Şölen Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve beraberindekilerin nar bahçelerinden sezonun ilk narını toplaması, gelen misafirleri nar ikram edilmesi ve yerel müzik guruplarının müzik dinletisi eşliğinde halayların çekilmesi ile sona erdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER