Büyükşehir Belediyesi Otizm Günü’nde farkındalık etkinliği

Büyükşehir Belediyemiz ile Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği, 2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle “Otizm hastalık değil farkındalıktır” yürüyüşü ve semineri düzenledi...

Büyükşehir Belediyesi Otizm Günü’nde farkındalık etkinliği
 Belediyemiz Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü, 2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla “Otizm Farkındalık Yürüyüşü ve Semineri” düzenledi. Farkındalık yürüyüşü için Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde toplanan grup, “Otizm hastalık değil farkındalıktır” pankartı açtı.

Yürüyüşe geçilmeden önce bir açıklama yapan Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği (DOM-DER) Başkanı Adnan Aydın, yürüyüşle toplumu otizm alanında bilinçlendirmek, otizmli çocukların ve yetişkinlerin eğitim, sağlık, sosyal alanlarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Dünyada her 80 çocuktan birinin otizmli olduğunu, Diyarbakır’da da resmi rakamlara göre 650, resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık binin üzerinde otizmli bireyin olduğunu söyleyen Aydın, taleplerini şöyle sıraladı: “Otizmli bireyler için gerekli eğitim ve bilgilendirme için gerekli programlar hazırlanması, yasal yaptırımların düzenlenmesi ve uygulanması gerekmektedir. Otizmli çocukların eğitimlerini alabilmeleri için bir an önce imkân yaratılmalıdır. Sağlık alanında da çocuk psikiyatristin ve çocuk pedagoglarının yeterli sayıya ulaştırılması ve sağlık personellerinin otizm konusunda bilinçlendirilmesini talep ediyoruz.”

 Süvari: Biz sizin yanınızdayız

Ardından Sümerpark’a yürüyen grup, daha sonra Sümerpark içinde bulunan cep sinemasında düzenlenen otizm farkındalık seminerine katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Fethi Süvari otizmin başlarda pek bilinmediğini, kendisinin de 1980 yılında izlediği ‘Yağmur Adam’ filmiyle öğrendiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin başından beri dezavantajlı grupların yanında olmaya çalıştığını; ama kentin sorunlarının çok fazla olması, maddi olanakların kısıtlı olması ve personel eksikliği gibi sorunlardan dolayı yetersiz kalabildiğini dile getiren Süvari, şunları söyledi: “Otizmli bireyler bizim gerçekten üzerinde durduğumuz bir konu. Çünkü çok fazla yetenekler dâhiler çıktı. Biz sizin yanınızdayız. Bu kente sıçrama yaşatacak yetenekler, dâhiler bu çocukların arasından da çıkacak. Bizim bu umudumuz var.” Ardından konuşan Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği (DOM-DER) Başkanı Adnan Aydın da yürüyüşten önce yaptığı konuşmanın bir benzerini seminerde de tekrarlayarak, taleplerini sıraladı.  

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER