BES üyeleri, kadro istedi

BES Diyarbakır Şubesi, iş ve meslek danışmanlarının kazanılmış haklarının korunarak kadroya alınması talebiyle İş ve Çalışma Kurumu önünde açıklama yaptı.

BES üyeleri, kadro istedi
DİYARBAKIR Kısa adı BES olan Büro Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi, iş ve meslek danışmanlarının kazanılmış haklarının gasp edilmesi iddiasına ilişkin olarak, basın açıklaması yaptı. İş Kurumu Diyarbakır Müdürlüğü önündeki açıklamaya, çok sayıda emekçi ve sendika yöneticisi katıldı.

BES ÜYELERİ


BES Diyarbakır Şube Başkanı Şoreş Altaş, son yıllarda yaşanan ekonomik krizlerin, işsizlik oranlarını belirgin şekilde artırdığını vurguladı. İşsizliğin giderek büyüyen sosyal bir sorun olduğuna dikkat çeken Altaş “Ak parti hükümeti, işsizlik sorununu çözüyor gibi görünmek, en azından işsizlik oranını görünürde azaltmak için peş peşe istihdam ve teşvik paketleri hazırlayarak, esnek ve güvencesiz çalışma uygulamalarını yaygınlaştırıyor” dedi.


KADRO İSTEDİLER


İŞKUR’ UN yürüttüğü birçok programla eğitim-istihdam ilişkisini düzenleme iddiasıyla “İş ve meslek danışmanı” kadrosu oluşturduğunu belirten Altaş, bu kişilerin bile iş güvencesinden yoksul olduklarını bildirdi. Altaş şöyle dedi”son yıllarda yaşanan ekonomi krizler, işsizlik oranlarının belirgin bir şekilde arttırmış ve işsizlik sorunun giderek büyüyen bir sosyal sorun halinr gelmiştir. Ülkemizde de işsizlik oranlarının uzun süre yüksek seyretmesi, işsizlik süresinin uzunluğu gibi nedenlerle istihdam sorunun giderek derinleşmiştir. Dede” basın açıklamsının ardından sesiz bir şekilde ayrıldılar.  

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER