İşadamı Ali Ağaoğlu’nun Onardığı Kız Yurdu Hizmete Açıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) binası olarak kullanılan binanın İlim Yayma Cemiyeti’ne kiralanmasının ardından onarımı işadamı Ali Ağaoğlu tarafından yapılan Asiye Ağaoğlu Kız Yurdu törenle hizmete açıldı.Diyarbakır'ın Yenişehir...

İşadamı Ali Ağaoğlu’nun Onardığı Kız Yurdu Hizmete Açıldı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) binası olarak kullanılan binanın İlim Yayma Cemiyeti’ne kiralanmasının ardından onarımı işadamı Ali Ağaoğlu tarafından yapılan Asiye Ağaoğlu Kız Yurdu törenle hizmete açıldı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan ve geçmişte MİT binası olarak kullanılan yerin İlim Yayma Cemiyeti’ne kız yurdu olarak kiralanmasının ardından onarımını Ali Ağaoğlu tarafından sağlanarak Ağaoğlu’nun annesinin adı Asiye Ağaoğlu Kız Yurdu'na dönüştürülen yurt, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat ve çok sayıda davetlinin katımıyla açıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan tören, şiir ve İlim Yayma Cemiyeti’nin çalışmalarını gösteren slayt gösteri ile devam etti. Açılış törenine katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, binanın onarımını yapan iş adamı Ağaoğlu’na teşekkürlerini ileterek, Diyarbakır’a böylesi bir yurdu kazandırmanın önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. İçten, çok önemli bir tarihe imza attıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. AK Parti iktidarı olarak, 10,5 yıllık iktidar oluşumuzun gurur ve onurunu yaşıyoruz. Sayın Başbakanımızın sık sık ifade ettiği gibi biz, dindar, inançlı, muhafazakar ve demokrat nesil yetiştirmek istiyoruz. Bunun için, ilmi yayan cemiyetlere ihtiyacımız var. Dindar gençlik diyoruz, çünkü herkesin başına bir polis dikemezsiniz. Ama herkesin kalbine Allah korkusunu yerleştirebiliriz. İnsanlık onurumuzun şekillendiren unsurlar değerlerimizdir ve o değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. İnsan olmamızı gerektiren unsurlar, Endonezya, Arakan, Suriye, Mısır için gözyaşı dökmemizi gerektiriyor." Fatih Sultan Mehmet gibi, kucaklayacak ve bir çağ açacak cesaretli liderlere ihtiyacımız olduğunu belirten İçten, şöyle konuştu: "Sezai Karakoç’un, Ali Emiri’nin yetiştirdiği gibi nesillere ihtiyaç duyuyoruz. Bu, böylesi yuvaların olmasıyla olacak. Bunları siz yapacaksınız. Bunu yapmak için Hz. Yusuf gibi kuyuda yanmak gerekiyor, Hz. İbrahim gibi, ateşe yürümek gerekiyor. Her adımı ilim olan, 33 medeniyete sahip olan bir kentte yaşıyoruz. Hep beraber, buradaki sırların, surlara işlendiği bir şehirdeyiz.”

Konuşmanın ardından İlim Yayma Cemiyeti tarafından AK Partili İçten ve Eronat’a plaket verilmesiyle program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER