Temizlik İşlerinde Çalışan Kadınlar Zoru Başarıyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan kadınlar, tüm zorluklara rağmen işlerine devam ediyor.Bağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işlerinde çalışan kadınlar,...

Temizlik İşlerinde Çalışan Kadınlar Zoru Başarıyor
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan kadınlar, tüm zorluklara rağmen işlerine devam ediyor.

Bağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işlerinde çalışan kadınlar, tüm zorluklara rağmen işlerine devam ediyor. Yıllardır bu işi yaptığını dile getiren Koçere Ete esnafların kendilerinden çok memnun olduklarını, zor ve zahmetli bir işleri olduğunu kaydetti. Yaptıkları işin artık erkek işi olmadığını ve bu algıyı kırdıklarını belirtti. Ete, "Eskiden bazı insanlar kadının sokakta çalışmasına alışık olmadıkları için tepki gösteriyorlardı. Şimdi ise çok farklı. Hiç kimseden hiçbir şekilde tepki almıyoruz artık. Hatta bazı mahalle sakinleri arasında, erkekler bıraksın temizliği artık bundan sonra kadınlar yapsın diyenler bile var. Doğru söylüyorlar aslında çünkü kadın bu dönemde her şeyi yapabilecek bir yeteneğe sahip. Her zorluğa tek başına göğüs gerebilecek güçte kadın. Zor ve zahmetli bir iş, doğru ama batıya gidip yabancının eline bakıp çalışmaktan çok daha iyidir. Bazıları soruyorlar utanmıyor musunuz diye, bu işte çalışmanın utanılacak hiçbir yanı yoktur" dedi.

Yaklaşık dört yıldır sokak temizliğinde çalıştığını kaydeden Hatice Ay ise işinden memnun olduğunu aktardı. Ay, "Halk önceleri niye kadınlar bu işi yapıyorlar diye tepki gösteriyorlardı. Ancak yavaş yavaş bize alıştılar. Artık kadınların temizliğinden çok memnunlar. Daha önce farklı bir mahallede çalışıyordum. Şimdi izinli günlerimde oraya gittiğimde esnaflar bana soruyor, kadınlar neden buralara gelip temizlik yapmıyorlar. Onların temizliğine alışmıştık diyorlar. Keşke belediye temizliğine sadece kadınlar baksaydı. Çünkü kadınların eli nereye değse orası temiz olur” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER