YAZARIMIZ ŞEYMUS KIZILASLAN'IN YAZISI

Diyarbakır, Karadeniz Bölgesi ili olmuş da bizim haberimiz yok!

YAZARIMIZ ŞEYMUS KIZILASLAN'IN YAZISI

Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı’nın 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Okul Sporları Faaliyet Programı kapsamında yer alan okullar arası müsabakaları ilk önce kendi ilçesi ve ilinde daha sonra kendi bölgesin de daha sonra Türkiye Şampiyonalarında mücadele veriyor.

İl şampiyonası bitti, şimdi sıra bölge şampiyonasına geldi bölgedeki tüm takımlar Bölge Şampiyonası için Adıyaman’a gidecekken, sadece Diyarbakır ili tam 5,5 saat ve 405 km uzaklıkta olan ve kendi bölgesi de olmayan Karadeniz Bölgesi illerinden Bayburt’a verilmesi düşündürücü oldu.


Güneydoğu bölgeleri Elazığ, Malatya, Adıyaman, Urfa, Antep, Şırnak, Batman, Bingöl, Mardin varken sadece bölgede DİYARBAKIR ili yok?  Peki Neden, Neden Karadeniz bölgesini ne verildi. Ben şahsen çözemedim bu konuyu sizde biraz da düşünün derim ben çok düşündüm düşündüm empati kurmak istiyorum ama kafam karışıyor çözmedim acaba demekten başka…


Karadeniz Bölgesine bağlı Bayburt ille de yapılacak olan yarı final bölge Karate şampiyonasının 19 ilden 229 sporcu katılımı ile gerçekleşecek katılan iller ise şöyle;
Bayburt, Ağrı, Ardahan, Artvin, DİYARBAKIR, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Sivas, Bingöl, Trabzon, Tunceli, Van.


Güneydoğu bölgesi bağlı Adıyaman ili ise 9 ilden 304 sporcu katılım ile gerçekleşecek bölge iller ise şöyle;
Elazığ, Malatya, Adıyaman, Urfa, Antep, Şırnak, Batman, Bingöl, Mardin


DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE DEĞİL Mİ?


Okullar arası Karate Bölge Şampiyonası mı, yoksa Türkiye Karate şampiyonasını mı?
Neden sadece Güneydoğu’dan Diyarbakır seçiliyor?


Diyarbakır ili karate okul sporları bölge müsabakaları kendi bölgesinde olmazsı gerekmez mi? gibi gibi… aklımda bir deli sorular. İsmi neden peki bölge maçları anlamış değilim. Anlayan varsa bana anlatsın, bizlerde bilelim… Ha yok ‘Tüzük böyledir, bölge şampiyonası bölgelerde değil de istediğimiz bir ile keyfimize göre veriyoruz’ derseniz ne ala eyvallah derim. Ben bir milli sporcu velisi olarak ve diğer sporcu velileri de benim düşüncem ve kanaatimde ortak görüşlerimizde Diyarbakır ili neden diğer bölge illerimiz gibi 2 saatlik, 180 km olan Adıyaman ilimize verilmezken Diyarbakır iline 5,5 saatlik 405 Km uzaklıkta Karadeniz Bölgesi ili olan Bayburt iline verilmesine bir anlam veremedik. Çocuklarımızı bu karda kışta yolların tehlikeli olduğu yerlere yolmaktan korkuyoruz açıkçası aman ha yanlış anlaşılmasın özellik ile altını çiziyorum

“BU BİR BÖLGE OKULLAR ARASI KARATE ŞAMPİYONASI TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI DEĞİL”

Diyarbakır ili olarak Türkiye’nin her ilinde her yerine giderek maçlara katılarak madalya ve kupalarımız alarak başarılarımız devam ediyoruz. Sadece bu bir HAKSIZLIK diye düşünüyorum. Eğer bunun adı bölge şampiyonası ise bölgede oynanması gerekmiyor mu? Eee bizim bölgemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi neden kendi bölgemizde oynamıyoruz. Eğer gidip orada şampiyon olursak biz hangi bölgenin şampiyonu olacağız. Diyarbakır ili Karadeniz Bölgesinin şampiyonu mu olacak! Hadi bu oldu diyelim peki, o zaman Diyarbakır ili Karadeniz Bölge Şampiyonu sıfatıyla Türkiye Şampiyonasına mı katılacak. Karadeniz Bölgesi bunu kabul eder mi?


Spor bakanlığı yetkilileri bu konuda tekrardan düşünüp karara bağlamasını istiyor bu yanlışlıktan dönülmesin de umut ediyorum.


Son süreçlerde Yaklaşırlık 4-5  yıldan bugüne kadar başarıdan başarıya koşan Diyarbakır karatesi okul sporlarında kendi bölgesi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde değil de  Karadeniz Bölgesine bağlı Bayburt iline veriliyor bunu nasıl bir mantıktır anlamış değilim.


Diyarbakır karatesi olarak bizler, Türkiye’nin her ilinde Türkiye Karate Şampiyonaları olsun, ulusal ve uluslar arası şampiyonalar olsun, iller ve bölge turnuvaları olsun okullar arası olsun, hep katılımı sağlamıştır. En önemli nokta da burasıdır Buda bilinsin…

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER