Bölgede Sektörel Güven Endeksi Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde güvenin azaldığını ifade etti.TÜİK tarafından Ekim ayı ‘Sektörel Güven Endeksleri” raporu yayınlandı. Raporda,...

Bölgede Sektörel Güven Endeksi Azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde güvenin azaldığını ifade etti.

TÜİK tarafından Ekim ayı ‘Sektörel Güven Endeksleri” raporu yayınlandı. Raporda, bölge sektörel güven endeksinin azaldığını açıklayan TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Salih Uras, bir önceki ayda 104 olan hizmet sektörü güven endeksi 103,5 değerine, 109,4 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 103 değerine ve 79,2 olan inşaat sektörü güven endeksi 78,3 değerine düştüğünü belirterek, "Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 10,5’lik, son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar alt endeksindeki yüzde 5’lik ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksindeki yüzde 1,9’luk düşüşten kaynaklandı" dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ YÜZDE 1,1 AZALDI

İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksindeki yüzde 3,5’lik düşüşten kaynaklandığını aktaran Uras, “Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,9 arttı” diye konuştu. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalışının ise, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki yüzde 4,9’luk kötüleşmeden kaynaklandığını aktaran Uras, "Bir önceki aya göre; son üç aylık dönemde iş durumu alt endeksi yüzde 2, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi ise yüzde 1,8 oranında arttı" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER