Diyarbakır İş Konseyi'nden Hükümete Acil Rojava Çağrısı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Suriye'nin kuzeyinde Rojava diye adlandırılan Kürt bölgesinde insanların açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yetkililerin sınır kapılarını acil olarak açmalarını"...

Diyarbakır İş Konseyi'nden Hükümete Acil Rojava Çağrısı
 Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Suriye'nin kuzeyinde Rojava diye adlandırılan Kürt bölgesinde insanların açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yetkililerin sınır kapılarını acil olarak açmalarını bekliyoruz" dedi.

Diyarbakır'da 17 sivil toplum örgütü tarafından oluşturulan Diyarbakır İş Konseyi, Rojava olarak adlandırılan bölge için basın açıklaması yaptı. İş konseyinin dönem sözcülüğünü yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Ortadoğu'da her gün onlarca insanın ölümüne yol açan savaşların yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Hemen yanı başımızda, Rojava'daki insanlarımız açlık ve susuzluğun yanı sıra zalimlerin ölüm tehditleri altında yaşamakla karşı karşıya kalmışlardır. Türkiye tarafındaki sınır kapılarının kapalı olması Rojava halkına temel insani yardımların ulaşmasına engel teşkil etmektedir. Yetkililerin, hem ticaret kanallarının açık tutulması hem de temel insani yardımların yapılabilmesi için Rojava ile olan sınır kapılarını acil olarak açmalarını bekliyoruz."

Çözüm sürecinde de belirli mesafelerin kat edildiğini vurgulayan Sayar, "Hükümeti, barış ve çözüm sürecinin ilerlemesi için, toplumun beklentisini karşılayacak yasal ve anayasal düzenlemeleri gerçekleştirerek adım atmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER