Altunsoy'un zirve hesabı

Y. Diyarbakırspor’da teknik heyet zirveyi ele geçirmek için ince hesaplar yapıyor.Teknik Direktör Namık Altunsoy,önümüzdeki 5 haftada yapacakları maçları kazanıp sezon sonuna kadar lider kalmak istediklerini söyledi.

Altunsoy'un zirve hesabı
‘HEDEFİ 2 PUAN ISKALADIK’

Yeni Diyarbakırspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy,sezon başında ilk 8 hafta için belirledikleri puan hedefinin 2 puan gerisinde olduklarını ifade ederek,kendisini en çok üzen olayın açık farklı kazanmaları gereken maçta AyvalıkgücüBelediyespor’a yenilmek olduğunu söyledi. Altunsoy,”8 haftada 16 puan hedeflemiştik. Bu hedefin 2 puan gerisinde kaldık. Kendi sahamızda aldığımız Yozgatspor ve deplasmanda aldığımız Ayvalıkgücü Belediyespor yenilgileri var. İki maçı da farklı kazanabilirdik. Özellikle Ayvalık’taki yenilgi beni çok üzdü. Çok talihsiz bir yenilgi aldık. Böyle olaylar 40 yılda bir olur ve bizim başımıza geldi. Yeni takım olmamıza rağmen ligdeki performansımız kötü değil. Bundan sonra daha iyi olacak. Denizli Belediyespor maçında 6 futbolcumuz kötü oynayınca kazanamadık. Futbolcuları uyardık ve onlar da işin bilincinde. Şampiyon olmak istiyorsak içeri-dışarı fark etmeden arka arkaya maç kazanmalıyız.” dedi.

‘BÜYÜK EMEK VERİLİYOR’

Diyarbakır’ın futbol kenti olduğunu,taraftarın takıma sahip çıktığının da altını çizen Altunsoy,başkan Feyzi İlhanlı ve yönetimin de büyük emek harcadığını söyledi. Altunsoy,”Diyarbakırspor’un yaşadığı çöküşten sonra bu büyük kent için umut olduk. Diyarbakırspor’un misyonunu devam ettirmek ve ismini taşımak sorumluluk gerektiren bir olay. Herkes bu düşünce ile hareket ediyor. Türkiye’de Feyzi İlhanlı’nın dışında bir kulübün tüm mali yükünü omuzlayan başka insan var mı bilmiyorum. Transferin başlamasından bu yana özenle çalışıyoruz. Bana göre önemli bir aşamaya geldik. Kulübün kurumlaşması için de çalışmalar yapılıyor ama bunların kısa sürede oturması kolay değil. Diyarbakır başarılara alışık bir şehir. Taraftarın ilgisi ve heyecanı mükemmel. Denizli Belediyespor maçını 10 bin taraftarla oynadık. Böyle bir taraftar değil 3.Lig’de 2.Lig’de hatta bazı Süper Lig takımlarında yok. Bunun kıymetini bilmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

5 HAFTADA LİDERLİK HEDEFİ


Bu hafta oynayacakları Kocaelispor’un da önemli bir maziye sahip olduğunu belirten Altunsoy, arka arkaya yapacakları 5 maçı kazanarak liderlik koltuğuna oturmanın hesaplarını yaptıklarını ifade etti. Altunsoy,”Kocaelispor da Diyarbakırspor’la benzer sorunlar yaşayan büyük bir camia. Her şeyden önce saygıdeğer bir marka. Bizim için kolay maç olmayacak. Ama ne olursa olsun kazanmak zorundayız. 5 maçın 3’ünü sahamızda 2’sini deplasmanda oynayacağız. Hedefimiz bu 5 hafta sonunda liderliğe oturup bir daha bu koltuğu kaptırmamaktır. İlk defa 3.Lig’de çalışıyorum ama konu Diyarbakır olunca iyi ki gelmişim diyorum. Diyarbakırspor’u yeniden 2.Lig’e çıkaran teknik adam ve futbolcular olmak bizim için en büyük şeref olacak.” İfadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER