Hedef: BDP Tabanının Oyları

Başbakan Erdoğan'ın, '3. dönemi dolduran vekil ve bakanlar belediye başkanlığına aday olabilir' açıklaması kulislerde heyecan yarattı. İşte İstanbul, İzmir ve Antalya'ya aday gösterilecek isimler...

Hedef: BDP Tabanının Oyları
Başbakan Erdoğan'ın, '3. dönemi dolduran vekil ve bakanlar belediye başkanlığına aday olabilir' açıklaması kulislerde heyecan yarattı. İşte İstanbul, İzmir ve Antalya'ya aday gösterilecek isimler...

AK PARTİ KULİSLERİNDE HEYECAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Arjantin dönüşü üçüncü dönemi dolduran bazı milletvekillerini ve bakanları belediye başkanlığına aday gösterilebileceğini söylemesinin ardından AK Parti kulislerinde hem kabinedeki revizyon hem de büyükşehirlere aday gösterilecek isimler konuşulmaya başlandı.

HER İL İÇİN ANKET YAPTIRILACAK

AK Parti'de yerel seçim çalışmaları hız kazandı. Başbakan Erdoğan'ın, 30 büyükşehir olmak üzere il mitinglerine yakında başlayacak. Milliyet'in haberine göre; İl bazında yaptırdığı anketleri değerlendiren Ak Parti yönetimi, oyların düştüğü veya artmadığı illerde özel çalışma yapacak. Ayrıca adaylarla ilgili parti teşkilatı ve seçmenlerle ayrı ayrı anketler yapılacak; seçmenden sorulara ucu açık yanıtlar vermesi istenecek, böylece anketlerde yer alan isimlerden başka isimler de önerilebilecek.

KABİNE REVİZYONU GELİYOR

Erdoğan'ın CHP'nin elindeki Antalya ve İzmir ile BDP'nin elindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlıklarının 'mutlaka' alınmasını istediği öğrenildi. Bu illerde özel çalışmalar yapılacak. Erdoğan'ın bazı bakanları, '3 dönem şartı' nedeniyle belediye başkanlığına aday göstermesi bekleniyor; bu ise bir kabine revizyonu anlamına geliyor.

İZMİR ANTALYA VE İSTANBUL ADAYLARI

Kulislerde İzmir'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, İstanbul'a AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın İzmir'e aday gösterileceği konuşuluyor. Antalya adaylığı için Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ile Menderes Türel'in ismi geçiyor.

DİYARBAKIR İÇİN ÖZEL ANKET

Diyarbakır'da ise BDP tabanından da oy alabilecek isim üzerinde araştırma yapılıyor. Ak Parti'nin Diyarbakır için de özel anket yaptıracağı ifade edildi. Diyarbakır'da ya eski milletvekili ya da sivil toplum örgütlerinden bir isim aday gösterebileceği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan'ın, teşkilatına yerel seçimler için özel bir talimat verdiği de öğrenildi. Erdoğan, teşkilatlardan hemen yerel seçim çalışmalarını başlatıp gece gündüz çalışmalarını istedi.
Öte yandan Başbakan'ın Kasım Ayı'nda Diyarbakır'a geleceği, bir gece kalarak, adayını burada açıklayacağı ifade ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER