Avukata Dolandırıcılık İddiası

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde esnaflık yapan İhsan Yaşar, Bismil Baro Başkanı avukat Mecit Karakaş tarafından dolandırıldığını iddia etti.Baro Başkanı Karakaş tarafından dolandırıldığını ve elinde resmi belgelerin olduğunu ileri...

Avukata Dolandırıcılık İddiası
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde esnaflık yapan İhsan Yaşar, Bismil Baro Başkanı avukat Mecit Karakaş tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Baro Başkanı Karakaş tarafından dolandırıldığını ve elinde resmi belgelerin olduğunu ileri süren Yaşar, bir yıl önce mahkeme açması için avukat Mehmet Karakaş'a vekalet verdiğini ve kendisinin bir miktar para talep ettiğini savundu. Yaşar, "Sözde mahkeme masrafları, harç ihtarname masrafları adı altında bir miktar para talep etti. Talep ettiği parayı ve mahkeme için gerekli evrakları aynen teslim ettim. Tam bir yıl boyunca asılsız mahkeme tarihleri verip doğru olmayan beyanlarda bulundu. Her görüşmemizde mahkeme sürecini ve ertelenen tarihleri anlattı. Mahkeme için evrak ve para talebinde bulundu. Ne istediyse temin ettim. Sözde açılacak mahkemenin üzerinden bir yıl geçti. Ve ortalıkta herhangi bir mahkemenin açılmadığını ve bu bir yıllık sürecin tamamen hayal olduğunu anladım. Konuşmak için bürosuna gittim ve bana parayı aldığını fakat mahkeme açmadığını kabul etti. Benden bu olay için özür diledi. Resmen kandırıldığımı ve dolandırıldığımı anladım. Bir büro başkanın adaleti temsil eden birinin böyle bir tavır sergilemesi çok düşündürücü. Ben hukuki yollardan mücadele etmeye çalışacağım. Bütün kamuoyu duysun ve böyle bir yanlışın içine düşmesinler. Umarım bu haber amacına ulaşır ve o çok güvendiğimiz adalet sistemi tam anlamıyla işler ve hak yerini bulur" dedi.

Bismil Baro Başkanı Mehmet Karakaş ise konu ile ilgili konuşmak istemediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER