Altuğ: Asansörleri yapıyoruz, tahrip ediliyor

Ulaşım Daire Başkanımız Hikmet Altuğ, Büyükşehir Belediyesi’nin iki üstgeçidindeki asansörlerin çalışmaması gibi bir durumun olmadığını, sürekli tahrip edilip, malzemelerinin çalındığını, defalarca onarıldığını, ancak korunamadığını bildirdi...

Altuğ: Asansörleri yapıyoruz, tahrip ediliyor
 Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Koşuyolu Yunus Emre İlköğretim Okulu ile Diclekent Vali Gökhan Aydıner Meslek Lisesi’nin önündeki üstgeçitlerdeki asansörlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Altuğ, Büyükşehir Belediyesi’nin iki üstgeçidinde asansör bulunduğunu, bu asansörlerin 2011 yılında yapılıp 2012 yılında hizmete açıldığını, bir süre hizmet verdikten sonra bali çekenler ve tinerciler tarafından tahrip ettiğini, malzemelerinin çalındığını bildirdi.

Asansörlerin defalarca onarıldığını, ancak korunamadığı için her defasında tahrip edilip parçalarının çalındığını bildiren Altuğ, asansörlerin çalışmaması gibi bir durum olmadığını, her defasında tahrip edildiğini bildirdi.

‘Halk tarafından sahip çıkılması gerekiyor’

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet yürütürken engellileri de dikkate alarak çalışma yürüttüklerini, kaldırımlara bu doğrultuda engelli rampalarının yapıldığını, görme engelli takip taşlarının yerleştirildiğini ve 13 kavşağın sinyalizasyonunun görme engellerine uygun hale getirildiğini kaydeden Altuğ, ancak maalesef bu yapılanların kentli haklarına saygı duymayan bazı kişilerce tahrip edildiğini ve korunamadığını söyledi. Belediyenin engellilerin taleplerini dikkate almadığı iddiasının doğru olmadığını ifade eden Altuğ, tam tersine hizmetler yürütülürken toplumun tüm kesimlerinin özellikle de engellilerin, kadınların, çocukların dikkate alındığını söyledi.

Üst geçitteki iki asansörü yeniden yaptırmak için çalışma yürüttüklerini ve 40 bin lira harcayacaklarını ifade eden Altuğ, “Biz yapıyoruz, tahrip ediliyor. Yapıyoruz, kırılıyor. Tamir ediyoruz, parçalarını çalınıyor. Biz yine yapacağız. Ancak bunun korunması, halk tarafından sahip çıkılması gerekiyor.” dedi.

Bu tür davranışlarda bulananlara karşı halkın duyarlı olmasını ve kentine sahip çıkmasını isteyen Altuğ, bu konuyla ilgili beyanda bulunan Akif Karakaş’ın durumu çok iyi bildiğini söyledi

‘Karakaş gayet iyi biliyor’

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı ve AKP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan Akif Karakaş’ın bu asansörlerin neden çalışmadığını çok iyi bildiğini, ancak seçim öncesi siyaset yaptığını kaydeden Altuğ, kentte Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait 10 üstgeçidin 10’unun da engellilere uygun olmadığını, ancak Karahan’ın bunu hiç dile getirmeden, sadece çalışmama nedenini gayet iyi bildiği asansörleri gündeme getirmesinin art niyetli olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER