Okul Harçlıklarını Pamuktan Çıkarıyorlar

Diyarbakır'da hasadın başlamasıyla birlikte bazı çocuklar harçlıklarını çıkarmak için okul sonrası pamuk tarlalarında çalışıyor.Pamuk üretiminin yoğun olarak yapıldığı kentler arasında yer alan Diyarbakır'da tarla çalışanların...

Okul Harçlıklarını Pamuktan Çıkarıyorlar
Diyarbakır'da hasadın başlamasıyla birlikte bazı çocuklar harçlıklarını çıkarmak için okul sonrası pamuk tarlalarında çalışıyor.

Pamuk üretiminin yoğun olarak yapıldığı kentler arasında yer alan Diyarbakır'da tarla çalışanların çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde bulunan pamuk tarlasında çalışan Fatoş Kurt, sabah okulla gittiğini, okul sonrası ise pamuk tarlasında çalıştığını ifade ederek hem ailesine hem de kendisi harçlık çıkardığını söyledi. Pamuk toplamanın çok zor olduğunu anlatan Kurt, çalışmasının derslerine engel olmadığını dile getirdi. Pamuk tarlasında ‘çavuş’ olarak görev yapan Rüzgar Kurt, bulundukları tarlada 29 kişinin çalıştığını kaydederek çalışanlara günlük 100 lira yevmiye verildiğini belirtti. Günlük bin kilogram dolayında pamuk topladığını belirten Kurt, bu yıl pamuk hasadından büyük bir verim beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER