Emniyet Müdürü Güven'den Şafak Operasyonu Açıklaması

Diyarbakır’da sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirilen şafak operasyonuyla ilgili İl Emniyet Müdürü Recep Güven açıklamalarda bulundu.Diyarbakır’da saat 05.00’da 800 polis, özel harekat, dedektör köpek ve helikopterler eşliğinde operasyon...

Emniyet Müdürü Güven'den Şafak Operasyonu Açıklaması
Diyarbakır’da sabahın ilk saatlerinde gerçekleştirilen şafak operasyonuyla ilgili İl Emniyet Müdürü Recep Güven açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da saat 05.00’da 800 polis, özel harekat, dedektör köpek ve helikopterler eşliğinde operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Recep Güven’in de katılımıyla gerçekleşen şafak baskınının uyuşturucu madde yakalamaya yönelik olmadığı, uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik olduğu öğrenildi. Diyarbakır merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçesinde eş zamanlı olarak 101 ayrı ev ve iş yerine operasyon düzenlenirken, operasyonda uyuşturucu ticareti yaptığı öğrenilen 51 kişi gözaltına alındığı ve 87 kilo 223 gram toz esrar, 26 kilo kubar esrar, 10 bin 341 adet ecstasy uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 190 adet silah mermisi ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 22 bin 605 TL ele geçirildiği öğrenildi.

Yapılan operasyonla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Recep Güven, "Operasyonun detaylarını vali bey açıklayacak ancak sokak satıcılarına yönelik bir operasyon planladık ve bu bir yıldır sürüyordu. 800 personelle bu operasyonu yaptık, çok kapsamlı bir operasyon oldu. Bu yılın en büyük operasyonu diyebiliriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER