Gürbüzlü Vatandaşların Kanalizasyon Çilesi

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde tıkanan kanalizasyon borularından taşan pis sular, vatandaşların tepkisine neden oldu.Gürbüz beldesinde, yaklaşık 40 günden bu yana tıkanan kanalizasyon borularının onarılmaması vatandaşları...

Gürbüzlü Vatandaşların Kanalizasyon Çilesi
Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde tıkanan kanalizasyon borularından taşan pis sular, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Gürbüz beldesinde, yaklaşık 40 günden bu yana tıkanan kanalizasyon borularının onarılmaması vatandaşları çileden çıkardı. Belde sakinlerinden Bedri Kılıç, evinin yanından geçen kanalizasyon borularının tıkanması sonucu yaklaşık 40 günden bu yana pis sularla iç içe yaşamak zorunda bırakıldıklarını ileri sürdü. Kılıç, “Evimin giriş kapısının önünde kanalizasyon borusu tıkandı. Gürbüz Belediye Başkanı, Özel Belediye Başkanı Cumali Çiçek’e defalarca başvuruda bulunduk. Sonuç alamadık. Belediye başkanı bunun vatandaşların yapması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 40 günden bu yana pislik içinde yaşıyoruz. Geçen kış boyunca aynı sorunu yaşadık. Belediye yetkilileri ilkbahar ayında gelip düzeltti. Daha önce 3 kere aynı sorunu yaşadık. Şu anda benim eşim kanalizasyon suyunun tıkanması nedeniyle hasta. 25 günden bu yana hastalıklarla boğuşuyor. 7 nüfusumuz var. Yakında tüm aile bireyleri bu pis sular yüzünden hasta olacak. Belediye başkanı sorunun bize ait olamadığını, bundan dolayı müdahale edemeyeceklerini söyledi. Belediye başkanı isteseydi 40 günden bu yana düzelttirebilirdi. Tepki olsun diye eşimi de hastaneye götürmeyeceğim. Yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyorum” dedi.

Öte yandan belediye yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER